Badrumshistorier

"Vi kom int in till taikken eller medi men – WE DON’T CARE för det finns billiga bissen, dudes att poka på tinder och efterfester i badkaret."

Hilda är arbetslös och Lo jobbar på åldringshem. De är priviligierade loosers men i badrummet kan rumskompisarna existera på sina egna villkor. Hit når inte dömande röster och patriarkatets värderingar. Naket och fräckt, ärligt och starkt. Den unika berättelsen om Hilda och Lo är ett undersökande av att vara ung kvinna 2017 – i en intim miljö som vi alla känner till och besöker dagligen.

Badrumshistorier är en webbserie på tre delar skriven och regisserad av Kaya Pakaslahti. Tjejberättelser anses ofta ointressanta i en patriarkal värld. Som en protest gör Pakaslahti en serie om tjejer som bara är och duger, och behandlar genom det, feministiska teman. Skaparna bakom Badrumshistorier anser att den kvinnliga upplevelsen behöver ta mera plats i media och gestaltas medvetet och på nya sätt.
Kaya Pakaslahti är en talangfull manusförfattare och regissör som skapat träffsäker dialog och älskvärda karaktärer. I rollerna ser vi Josefine Fri som Hilda och Sannah Nedergård som Lo.

BADRUMSHISTORIER

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Avsnitt 3

Längd:
Avsnitt 1: 8 min
Avsnitt 2: 12 min
Avsnitt 3: 13 min
Textning: Engelska

Regissör - Kaya Pakaslahti

Fotograf - Sophie Feldt

Ljudplanerare - Magdalena Silin

Producent - Daniela Holm

kontakt: daniela.holm@arcada.fi